La percepción de patrones ascendentes en las interrogativas pronominales en catalán - Baditzné Pálvölgyi, Kata (Acta Hispanica, 2021)
El present estudi investiga mitjançant una enquesta anònima digital la percepció de les preguntes parcials acompanyades d’una entonació ascendent per part de 54 enquestats catalanoparlants nadius, per analitzar fins a quin punt reconeixen l’actidud de l’informant en aquests casos. Segons les nostres hipòtesis, els nadius reconeixeran si la pregunta pronominal ascendent expressa cortesia per part del parlant, o si és una pregunta seguida per un altre enunciat. Els resultats mostren que els nadius reconeixen efectivament si es tracta d’una pregunta pronominal no final, és a dir, seguida per un altre enunciat, però l’entonació ascendent sembla ser insuficient per indicar que la pregunta parcial és cortesa o no.