A rugalmas közigazgatási munkavégzés elmélete és gyakorlatának előmozdítása - Budai, Balázs Benjamin (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2010)
A gazdasági környezet változásával új típusú munkaerő-piaci problémák jelentkeznek, melyek kezelése újszerű foglalkoztatási megoldásokat igényel. A társadalom egyes lesza-kadó rétegeit a munkanélküliség és az inaktivitás az átlagosnál lényegesen nagyobb mér-tékben érinti, melynek hátterében a szociokulturális gyökerek mellett elsősorban a képzett-ség hiánya, a mobilitás alacsony fokarvalamint a munkaadói bizalmatlanság áll. A köz-igazgatásban foglalkoztatottak, és a közigazgatási pályára vágyók előtt is az ezekből faka-dó munkaerő-piaci kihívások jelentkeznek, új elvárások fogalmazódnak meg, melyekre a rugalmas munkavégzési formák, kiváltképp a távmunka adhat megoldást.