A közúti áruszállítás és szállítmányozás kihívásai napjainkban - Oláh, Judit (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2015)
Kutatásomban megvizsgáltam a közúti fuvarozás és szállítmányozás magyar gazdaságban elfoglalt helyét és annak jelentőségét, ismertetve a belföldi és nemzetközi áruszállításra vonatkozó szabályozásokat, azok fontosságát a hatékony szállítmányozás érdekében. Hangsúlyt kapnak a szállítmányozási tevékenység során jelentkező kihívások, amelyekkel csak megfelelő ismeretek birtokában képesek megbirkózni a fuvarszervező szakemberek. Megvizsgáltam az utóbbi években lezajló változásokat és az azokhoz való alkalmazkodás lehetőségeit, módjait. Elemeztem a 2013-ban bevezetett elektronikus útdíj hatásait az ágazatra, annak előnyeivel és nehézségeivel együtt.