RFID adatbiztonság - Csikós, Sándor; Sárosi, József; Czifra, György (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2020)
A „rádiófrekvenciás azonosítás” (RFID) technológiákat már a II. világháború óta alkalmazzák. A technológia lényege, hogy legalább az egyik felet azonosítsa. A negyedik ipari forradalomban ez a technológia talán a legjobb jelölt az okos termékek megvalósítására. Ez az új használati kör új biztonsági feladatokat jelent, amik megoldásra várnak. Ilyenek például az adat biztonság és adat integritás biztosítása. Ebben a cikkben az RFID technológiákon ismert támadások és a lehetséges védelmi módszerek kerülnek bemutatásra.