Excel alkalmazása normális eloszlás tesztelésére Shapiro-Wilk próbával - Hampel, György (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
A Microsoft Excel Visual Basic fór Application programok segítségével nagyméretű adathalmazok szűrésével kapott adatsorain képes programozottan megismételni a számításokat. Több statisztikai programmal tudnánk a Shapiro-Wilk próbát alkalmazni normális eloszlás ellenőrzésére, de programozható módon erre csak az Excelt használhatjuk. Az Excel táblázatkezelő program segítségével felhasználóbarát kezelőfelületet alakítunk ki a számítások automatizált elvégzéséhez.