Drága gyógyszerek beszerzése és logisztikai problémái napjainkban - Gál, József; Dömötör, Marcell (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2024)
Ez a tanulmány az egészségügyi ellátás során használt eszközök, gyógyszerek logisztikai problémáját vizsgálja. Konkrétan a drága gyógyszerek beszerzése jelenti az egyik legnagyobb problémát, ami a betegek hatékony ellátását veszélyeztetheti. A tanulmány ezen probléma, szituáció és folyamat bemutatásával és összefüggéseinek elemzésével foglalkozik. A javasolt megoldások közé tartozik a hatékonyabb kommunikáció a beszállítókkal, a helyi készletek növelése a betegellátás folytonosságának biztosítása érdekében.