Rendészeti szervek a biztonsági kihívásokkal összefüggésben, az információáramlás tükrében: LAW ENFORCEMENT AGENCIES IN THE CONTEXT OF SECURITY CHALLENGES, REFLECTING THE FLOW OF INFORMATION - Csege, Gyula (Közép-Európai Közlemények, 2020)
Az elmúlt évtizedekben a hazai rendészet jelentős változásokon esett át, a magánszektor és a társadalmi szükségletek módosulásai és bővülése, a nemzetbiztonsági szolgálatok és a rendvédelmi szervek átszervezése nagy mértékben befolyásolták a biztonsági szintet. A magánbiztonság és a nemzetbiztonság szereplőinek bemutatását és a társadalmi és biztonsági kihívások okozta szükségletek áttekintését tűzőm ki célomként, amely mellett kitérek a napjainkat kísérő biztonsági jelenségekre is, mint a bűnüldözés változása, a terrorizmus, a migráció, a kibertér egyes aspektusai az információáramlási kérdések viszonylatában. In recent decades, policing has undergone major changes, with changes and expansion of the private sector and social needs, the reorganization of national security services and law enforcement agencies to a large extent affecting security levels. My goal is to present the actors of private security and national security and the needs caused by social and security challenges, along with the security phenomena that accompany our day, such as change in law enforcement, terrorism, migration, and certain aspects of cyberspace in relation to information flow issues.