Szávai 60! - Gulyás, László (Közép-Európai Közlemények, 2020)
Mint jelen tisztelgő kötet főszerkesztőjének, engedtessék meg, hogy egy szubjektív történettel kezdjem köszöntőmet. Rendkívüli módon ódzkodom az utazástól, így amikor meghívót kaptam Tóth Imi PhD-védésére, nagyon sokat vacilláltam, hogy elmenjek-e. De mivel Imivel több éven keresztül együtt koptattuk a pécsi doktori iskola padjait, végül is felkerekedtem. Az évtizedek távlatából azt kell mondjam, hogy jól döntöttem, hiszen egy életre szóló barátsággal gazdagodtam. Ugyanis amikor megérkeztem Ormos tanárnő azzal fogadott, hogy „László jó, hogy jött, itt van Szávai prof., mindketten jók a Monarchiából, maguknak együtt kellene dolgozniuk.”